Arkivet

Carl Malmsten levde ett långt och produktivt liv och lämnade efter sig en mängd dokument i de företag, stiftelser och föreningar där han var verksam. I det rika Carl Malmsten-arkivet, beläget i Dieselverkstaden i Sickla, finns runt 20 000 skisser och arbetsritningar, fotografier och prover på textil, tapet och intarsia.

Här finns också Carl Malmstens personarkiv liksom handlingar som rör en rad utställningar och inredningsuppdrag. Bland annat från de stora uppdragen till Stockholms stadshus, Konserthuset, Waldorf Astoria i New York, Ivar Kreugers Tändstickspalats och Svenska institutet i Rom.

Arkivarie Hanna Berndalen tar emot frågor per telefon eller mail från privatpersoner, auktionsfirmor, journalister och författare. Ofta gäller det förfrågningar som rör identifiering av möbler ritade av Carl Malmsten. För att vi skall kunna identifiera en möbel behövs ett foto taget rakt framifrån och ett i profil samt närbilder på detaljer och eventuell märkning. Upplysningar om möbeln – vem som ägt den, var och när den är köpt samt var den är tillverkad, är också till hjälp. Läs mer om arkivet här

OBS: Carl Malmsten-arkivet värderar inte möbler och ger inte råd om restaurering av möbler.

Det går också bra att efter överenskommelse besöka arkivet på fredagar. Det krävs tillstånd från Stiftelsen Siv och Carl Malmstens Minne för att få del av de olika enskilda arkiv som finns i Carl Malmsten-arkivet.

Öppet

Fredagar kl. 10:00 – 16:00, besök efter överenskommelse.

Adress

Carl Malmsten-arkivet
Dieselverkstaden
Marcusplatsen 17
131 34 Nacka

Epost

info@carlmalmsten.se

Telefon

073-585 53 77